Yhdistyksen säännöt

Matkailukoulutuksen ja –tutkimuksen kannatusyhdistys ry:n säännöt
Rekisteröity 22.3.2018, rekisterinumero 221.376

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Matkailukoulutuksen ja –tutkimuksen kannatusyhdistys ry ja sen kotipaikka on
Joensuu.

2. Tarkoitus ja toiminnan laatu
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja tukea erityisesti Itä-Suomen yliopiston opiskelijoiden ja
henkilökunnan toimesta tapahtuvaa matkailukoulutusta ja –tutkimusta.
Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa järjestämällä ja tukemalla koulutustilaisuuksia ja seminaareja, retkiä ja tutustumiskäyntejä, julkaisemalla matkailukoulutukseen ja –tutkimukseen liittyvää materiaalia, jakamalla stipendejä ja apurahoja sekä toteuttamalla muita yhdistyksen tarkoitusta palvelevia ja edistäviä tehtäviä. Yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä hakea ja vastaanottaa avustuksia ja apurahoja. Yhdistys voi hakea ja vastaanottaa rahoitusta tutkimus-, koulutus- ja kehittämishankkeisiin erilaisista julkisista ja yksityisistä rahoituslähteistä. Yhdistyksellä on oikeus omistaa ja hallita kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä aineettomia oikeuksia.

3. Jäsenet
Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä täysi-ikäinen henkilö, tai oikeuskelpoinen yritys tai yhteisö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Kannatusjäsenellä ei ole velvoitteita eikä vastuuta yhdistyksestä. Kannatusjäsen ei voi tulla valituksi hallitukseen. Varsinaiset jäsenet ja kannatusjäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus. Kunniajäseneksi voidaan hallituksen esityksestä yhdistyksen kokouksessa kutsua henkilö, joka on huomattavasti edistänyt ja tukenut yhdistyksen toimintaa.

4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen
Jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle, tai
ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa, jossa ilmoitus merkitään pöytäkirjaan. Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, mikäli jäsen on jättänyt erääntyneen jäsenmaksun maksamatta tai muutoin jättänyt täyttämättä ne velvoitteet, joihin jäsen on yhdistykseen liittymällä sitoutunut.

5. Jäsenmaksu
Varsinaisilta jäseniltä ja kannatusjäseniltä perittävän vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta erikseen
kummallekin jäsenryhmälle päättää yhdistyksen vuosikokous. Kunniajäsenet eivät suorita jäsenmaksuja.

6. Hallitus
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja 2-4 jäsentä sekä 0-4 varajäsentä. Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun yli puolet sen jäsenistä on läsnä. Äänestykset ratkaistaan ehdottomalla ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

7. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittaa kukin hallituksen jäsen yksin. Hallitus voi määrätä hallituksen ulkopuolelta valitun rahastonhoitajan ja sihteerin yksin kirjoittamaan yhdistyksen nimen.

8. Tilikausi
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

9. Yhdistyksen kokoukset
Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua hallituksen tai yhdistyksen kokouksen niin päättäessä myös postitse taikka tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta. Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä tammitoukokuussa. Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä ja kunniajäsenellä yksi ääni. Kannatusjäsenellä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

10. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokous koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta jäsenille postitetuilla kirjeillä tai sähköpostitse.

11. Vuosikokous
Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
- esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto
- päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille
vastuuvelvollisille
- vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet
- valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
- valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa taikka yksi tai kaksi
tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa
- käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

12. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa
vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava
sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kotimaisten kesämatkailijoiden barometritutkimus käynnistyy

Iso Kiitos Raija Komppulan 60-vuotisjuhlaan osallistuneille ja toimintaamme tukeneille

Vastuullinen digitaalinen matkailuliiketoiminta, TMM 5v seminaariviikko